Digital Skills

VÍZIÓNK

OKOSESZKÖZT OKOSAN

Az okoseszközök elképesztő gyorsasággal váltak hétköznapjaink részévé. Nem jutott sok idő felkészülni és elsajátítani okos felhasználásukat. Pedig a technológia legalább annyira veszélyforrás, mint amekkora lehetőség egy még öntudatosabb generáció felé.

Nyugat-Európában évek óta kutatási téma a modern technológia beható vizsgálata. Milyen hatást gyakorolnak az okoseszközök a gyerek fejlődésére? Milyen veszélyeket hordoz magában a korai alkalmazásuk? Gátolják vagy gyorsítják a fejlődést az okoseszközök?

Sajnos hazánkban még nagyon kevés információ érhető el a kérdéssel kapcsolatban. Ezért kezdtünk neki feltáró kutatásunknak, melynek első fázisa a 8. kerületi bölcsődei korú gyerekek szüleivel készített személyes kérdőívek és interjúk, melytől azt várjuk, magunk is jobban megértjük, hogyan viszonyulnak a szülők a digitális eszközök használatához.

Célunk, hogy kutatásunk eredményei alapján cikkek fordításával, előadásokkal és workshopokkal támogassuk a szülőket, hogy a digitális eszközök előnnyé váljanak.

Mann Dániel Kuratóriumi elnök,  mentor és tréner  

Mann Dániel
Kuratóriumi elnök,  mentor és tréner

Tudj meg többet!

Az okoseszközök szinte már minden család életében ott vannak. A mi döntésünk, hogy okosan alkalmazzuk és a gyermekünk fejlődését segítjük vele vagy veszélybe sodorjuk azokat, akik a legfontosabbak a számunkra.

Csapatunk:  Kiss Heléna, Koscsóné Kolkopf Judit, Sasi-Nagy Zsuzsanna, Kellényi Kata, Borissza Kitti, Horváth Dániel, Koren Balázs, Mann Dániel, Márk Marcell Ádám.