Grund Kitchen

Speciality kávé Közép-Amerikából és magyar kistermelői kézműves termékek a Corvin sétány sarkán.

Nálunk egészen különleges kávék közül válogathattok, amelyek 86.5 – 89.5 cupping pontszámukkal (ezt a Cup of Excellence minősítő versenyeken szerzik meg a kávék) a létező legmagasabb minőséget képviselik. Ezen túl az ízük mellett abban is különlegesek ezek a kávék, hogy Daisuke Tanaka közbeiktatott közvetítők nélkül, a termelőknek tisztességes árat fizetve vásárolja fel a farmerek teljes termését.

Daisuke Tanaka egy japán kávé guru, aki egyszerűen a világ legjobb kávéját szeretné inni és másoknak is megmutatni. Így talált rá  néhány Dél-amerikai kávéfarmerre, és közülük választotta ki azokat, akik a tökéletes minőség mellett működő közösségek fenntartására is nagy figyelmet szentelnek. A Daisuke kávék létrehozásában részt vevő minden szereplő méltányos ellentételezést kap a munkájáért.

Ahogyan egyik kávéfarmerünk, Fernando fogalmaz: „El café une la planeta”, vagyis a kávé egyesíti a világot, összehozza az embereket. A Daisuke-nál minden egyes babszemről pontosan tudjuk, hol termett, ki szedte le és milyen utat tett meg a fogyasztó csészéjéig. Sőt, a farmereket és családjaikat is jól ismerjük, időről-időre kezet szorítunk, beszélgetünk velük. Ők a barátaink. Kávéink ultravilágos pörkölését az országszerte elismert Lucky Cap végzi. 

A kávékon és az otthonos, kellemes hangulaton túl különleges magyar deli termékeket, eredeti, klasszikus német palackozott söröket, magyar kispincék természetes borait is megtaláljátok a Corvin sétány sarkán, a Leonardo da Vinci és a Tömő utca sarkán található üzletünkben.

Cím: 

Leonardo da Vinci utca 41., Budapest, VIII. kerület, 1082

Nyitvatartás:

hétfő-péntek: 07:30 – 19:00

szombat-vasárnap: 08:30 – 18:00

Facebook: Daisuke Cafe and Deli

Instagram: daisuke_cafe_and_deli