Étel és itallap

ÉTLAP

HAMBURGER MENÜ

Classic hamburger + coleslaw + steak burgonya + ajándék üdítő (Rauch szénsavas bodza/málna/narancs szörp 3dl)

2 270 ,-

HAMBURGER

20 dkg-os marhahúspogácsa cheddar sajttal megsütve. Lilahagymával, csemege uborkával, paradicsommal, szószokkal, pirított buciban tálalva.

1 780 ,-

DUPLA HAMBURGER

Kétszer 20 dkg-os marhahúspogácsa cheddar sajttal megsütve. Lilahagymával, csemege uborkával, paradicsommal, szószokkal, pirított buciban tálalva.

2 640 ,-

SUNNY SIDE BURGER

A klasszikus hamburger mintájára elkészített burger, tojással és baconnel felturbózva, friss zöldségek kíséretében tálalva, ízlés szerint választott szószokkal.

2 070,-

KÉKSAJTOS BURGER

20 dkg grillezett marhahús kéksajttal, karamellizált almával, klasszikus hamburgerként tálalva. 

2 170,-

CSIRKEBURGER

18 dkg-os grillezett darált csirkecomb, klasszikus hamburgerként tálalva.

1 570,-

MEXIKÓI HAMBURGER

20 dkg-os marhahús pogácsa, jalapenóval, karamellizált hagymával, avokádóval, tojással, baconnel és nachos-szal. 

2 170,-

VEGA BURGER MENÜ

Vegán hamburger + coleslaw + steak burgonya  + ajándék üdítő (Rauch szénsavas bodza/málna/narancs szörp 3dl)

 

2 080,-

VEGA BURGER

Vegán hamburger pogácsa chedar sajttal, friss salátával, pirított szezámmagos buciban tálalva.

1 590,-

CSIRKÉS/VEGA QUESADILLA MENÜ

Csirkés Quesadilla  + coleslaw + steak burgonya + ajándék üdítő (Rauch szénsavas üdítő bodza/málna/narancs 3dl)

1 610,-

CSIRKÉS QUESADILLA

Tortillában sütött oreganós csirkemell, sajttal, paradicsommal, lilahagymával és pritaminpaprikával összesütve.

1 020,-

VEGA QUESADILLA

Tortillában sütött pritamin paprika, spenót, hagyma, trappista és parmezán sajttal összesütve.

1 020,-

HOT DOG MENÜ

Hot dog + coleslaw + ajándék 3 dl Rauch üdítő

1 250,-

HOT DOG

American style: grillezett virslivel, pirított hagymával, csalamádéval és szószokkal.

780,-

ZSÍROS DESZKA

A kétszemélyes zsíros kenyér. Fokhagymával konfitált csirkemáj libazsírban, ecetes lilahagymával, török kenyérrel.

750,-

KÖRET – METÉLŐHAGYMÁS JOGHURTOS SALÁTA

Jégsaláta, paradicsom, csemege kukorica, kígyóuborka, snidlinges-joghurtos öntettel tálalva.

490,-

CSIRKÉS CÉZÁR SALÁTA

Kockára vágott csirkemell, római saláta, koktél paradicsommal + klasszikus cézár öntettel.

1 590 ,-

COLESLAW

Amerikai káposztasaláta, majonézes-tormás öntettel.

590,-

BORLAP

A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebben egy pohár bor mellett. Ha megöregszem pincét akarok, ezt már szilárdan elhatároztam. Semmi mást nem akarok az élettől. A pince helyét is kinéztem, nem messze otthonomtól: gyalog járok majd ki, s vigyázok, hogy a környékbeliek, bortermelők, gyümölcsöskertek tulajdonosai, vincellérek ne tudjanak meg semmit városi múltamról. Ha megsegít a vaksi sors, hetvenéves koromra tisztességes emberek a maguk világából való tisztességes embernek tartanak majd, tehát bortermelőnek, valakinek aki tudja hol kell meghalni. Mert nincs szebb halál, mint egy diófa alatt, a borospince előtt, ősszel, közvetlenül a szüret után, amikor az újbor már szunnyad és erjed a hordókban, a diót leverték a fáról, s a napnak szelíd ereje van még, mint az öreg ember szerelmének. Itt ülök majd egy padon, háttal pincémnek, ahol boraim pihennek, a kecskelábú asztalnak könyökölve. A mélyben a csepeli tájat látom, a messzeségben hazám lapályait. Könyvet csak ezeréveset olvasok már ebben az időben, s óbort iszom hozzá, ötéves somlóit. Így várom a halált. (Márai Sándor)

FEHÉRBOR – TOKAJ

BODROG BORMŰHELY LAPIS FURMINT

 

A történelmi első osztályú dűlőből származó, egyszerre ásványos-gyümölcsös élmányt nyujtó, nagyon szép szerkezetű bor. A borász ugyanaz a Hajdú János, ak a Barta Pince boraiért is felelt hosszú éveken át, mely borok aztán a világ nagy boréttermeibe is eljutottak.

790 ,-

 

BODROG BORMŰHELY DRY TOKAJ 2017

 

Fiáth Attila sorban tolta oda a külföldi érdeklődőket a Pro Wein-on Farkas Krisztián pultjához, hogy kóstolják meg ezt a tételt. Neutrális élesztővel acéltartályban erjesztettt, nagyon jó szerkezetű és jól iható Furmint – Hárslevelű házasítás. Sokak szerint ez a stílus a Tokaj jövője.

590 ,-

 

FÜLEKY TOKAJI DRY 2015

 

A füleki pincészet legjobb dűlőiből szüretelt Furmintok házasítása adja ezt a birtokbort. Gyümölcsök-virágok-olajosság, 6 gramm sav mellett 7 gramm cukor, szeretjük az ilyen bort. Mellesleg a feldolgozó a világ legnépszerűbb építészeti honlapjának szavazásán megnyerte az “Év Ipari Épülete 2011” címet!

740 ,-

 

BARTA PINCE: 1 KIS FURMINT 2017

 

Íme egy „tökéletes” tokaji édes bor, ami 79 gramm / liter maradék cukrával a férfiak számára is maradandó élményt okoz, vagyis az első pohár után azonnal másodikért kiált J. Barta Károly kiváló ár-érték arányú bora spontán erjesztett, acéltartályos tétel, ami négy hónap fahordós érlelést is kapott.

790 ,-

 

HOLD AND HOLLÓ SZÁRAZ VÁLOGATÁS 2015

Demko Pascal, a mádi Holdvölgy Experience alapítója hihetetlenül magasra tette a mércét! Elég egy rövid sétát tenni a Pincészet 500 éves, közel 2 km-es pincerendszerében vagy akár csak egy jóízűt kortyolni ebből a Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta házasításból, hogy megértsük miről is szól ez a maximalizmus.

590,-

BARTA PINCE: 1 KIS ÉDES FURMINT 2016

 

Íme egy „tökéletes” tokaji édes bor, ami 79 gramm / liter maradék cukrával a férfiak számára is maradandó élményt okoz, vagyis az első pohár után azonnal másodikért kiált J. Barta Károly kiváló ár-érték arányú bora spontán erjesztett, acéltartályos tétel, ami négy hónap fahordós érlelést is kapott.

790 ,-

 

ARANYNAP SÁRGAMUSKOTÁLY ÉDES 2017

Molnár Karolina családi vállalkozásának tállyai területről származó, muscat lunel bora a brutális csábító. Egy szippantás a pohárból, s a tömény, muskotályos illat azonnali kóstolásra ösztökél. A bor – akár desszert helyett is – tökéletes lezárása egy étkezésnek.

490 ,-

 

FEHÉRBOR – EGER

THUMMERER EGRI CSILLAG 2016

Thummerer Vilmos borász Leányka, Királyleányka, Sauvignon Blanc, Tramini és Zenit fajtákból házasított bora egy etalon „fehér bikavér”. Reduktív iskola és acéltartály, intenzív illatok, vibráló savak, de a 13%-os alkohol tartalom sejteti, hogy szép test is társul az illatok mellé.

360 ,-

 

FEHÉRBOR – MÁTRA

KEREKES HÁRSLEVELŰ 2015

 

Milyen az, amikor egy elkortyolsz egy pohár fehérbort, aminek színe arany, illatában és ízében is hársfa, méz és virágok, odavagy tőle, aztán elfeledkezel róla és két hét múlva eszmélsz: „de hiszen félig még tele van az üveg!”, gyorsan töltesz magadnak, s az élmény még mindig ugyanaz, mint bontás után? Bizony, az ilyen bor előtt meghajtjuk a fejünket. 

590 ,-

 

CENTURIO 16 CUVÉE 2016

Ludányi Balázs egy nagyon kompakt, három hektáros családi borászatot visz a vállán Gyöngyöstarján környékén már évek óta, a borrajongók (s bizony a Michelin-csillagos éttermek 🙂 ) legnagyobb örömére. Az 50% zenit mellé hárslevelű és szürkebarát házasodott be. Izgalmas és gazdag, spontán erjesztésű bor 4 hónapig fahordóban érlelve. 

590 ,-

FEHÉRBOR – ETYEK – BUDA

VARISZKUSZ RAJNAI RIZLING 2016

Bácsi Zoli, a nadapi bolond. Aki 2008-ban egy spontán belső hangnak engelmeskedve, a szőlészeti és borászati tudástól mentes emberek nyugalmával metszőollót ragadott, és 2009 karácsonyán már saját borát tette édesapja asztalára. Zoli azóta is bizonyítja, hogy ki lehet törni a multi világ biztonságából, el lehet merülni a szőlőmunka által nyújtott flowban. A rajnaiban masszív savak és 10 gramm maradék cukor! 

800 ,-

SZENTESI “A” CUVÉE 2016

A Régi Magyar Fajták Apostola nagyon érzi ezt a házasítást a nadapi Csúcsos-hegy déli kitettségű lejtőjének andeziten termett szőlőiből! Jelen esetben Rajnai Rizling és Zengő házasítása van terítéken. Nagyon szép szerkezet, szerethető savak, leheletnyi maradék cukor. Tökéletes!

520 ,-

ANONIM FRAZÍR SAUVIGNON BLANC 2016

Szövényi Áron friss és kristálytiszta fehérbora az etyeki Szent-Orbán dűlőből. Izgalmas, jól iható, jellegzetes sauvignon blanc aromákkal, a divatos savakat egy kis maradékcukor kerekíti.

520 ,-

FEHÉRBOR – NAGY-SOMLÓ

TÓTH KŐFEJTŐ CUVÉE 2015

Tóth Péternek, a borvidék hegybírójának tradícionális házasítása olaszrizling, juhfark és hárslevelű fajtákból, közvetlenül az egykori (szerencsére már üzemen kívüli) kőbánya melletti területről. Ha valaki nem tudja milyen az a somlói terroir, az a bizonyos felejthetetlen sós-minerális jelleg, akkor bátran kortyoljon egyet!

780 ,-

SOMLÓI APÁTSÁGI PINCE FURMINT 2016

Balogh Zoli vitán felül a hazai kézműves borászat egy meghatározó alappillére. Hárslevelű borára New Yorkban Michelin-csillagos éttermek séfjei versenyt főznek. Zoli kézműves borász filozófiájának az is része, hogy legalább 3, helyi családnak próbál meg folyamatosan munkát adni. 

1.050,-

BARCZA BÁLINT JUHFARK 2016

A somlói újhullám egy csodás képviselője rendkívül komoly minerális szerkezettel, sóval, mézzel, földdel, olajokkal, gesztenyével és sokrétű savakkal kiegészítve. Szerintünk ilyennek kell lennie a nászéjszakák borának. Barcza Bálint férfias bora, komoly beszélgetésekhez.

780,-

FEHÉRBOR – BALATON

KISLAKI MATACS CHARDONNAY 2016

Légli Gézát meg kell ismerni! A szőlőskislaki borász csodálatra méltó szakmai tudással és lelkesedéssel megáldva egy zseniális boros portfoliót valósított meg. A meszes talajról származó, egyedi illatvilágú Chardonnay-ja még akkor is tuti befutó, amikor a világban már eluralkodott az ABC (Anything But Chardonnay) trend. Spontán erjesztett, 500 literes magyar tölgyfahordóban érlelt bor. 

680,-

KISLAKI BALATONBOR 2017

Légli Géza ezúttal is nagyon beletrafált! Elhanyagolt, idős ültetvény gondozását bízták rá, elsőre nem sok jóra számított. A bort kóstolva viszont most ott tartunk, hogy az utóbbi 10 évben talán nem is készült.

480,-

2 HA OLASZRIZLING 2015

Török Csabi. Az őrült borász, aki reggel autóba ül és kiszáguld Toscanába egy szakmai kóstolóra, hogy másnap már újra Szentgyörgy-hegyen igazgassa a pincéje ügyeit. Aki az Aranykor előtti tisztelete jeléül 77 olivafát telepít a balatoni vulkánok oldalába. A köves talaj, a fahordós erjesztés, az acéltartálban történő érlelés és a szűretlen palackozás rendkívül szép szerkezetű, egyszerre gyümölcsös és ásványos bort eredményezett.

790,-

LAPOSA FRISS 2017

Milyen az a gyümölcsös, ropogós, friss acéltartályban erjedt és érlelt, jól iható balatoni alapbor, amihez női borász, jelen esetben Laposa Zsófi neve köthető? Épp ilyen. A 11,5 %-os alkohol a garancia arra, hogy garantáltan lecsúszik a második pohár is. 

430,-

SABAR OLASZRIZLING 2016

A – Badacsonyi borvidék részeként – a Sabar-hegy körüli területekről származó igazi balaton-felvidéki bor. Ahogy Ádám Gábor tulajdonos vallja: „Itt, a Sabaron találtam meg azt a nyugalmat, amire szívem mélyén mindig is vágytam.” A pince 2016-ös olaszrizlingje a fajta és a borvidék legszebb tulajdonságait emeli ki, sokszínű bor, elegáns kesernyével. 

450 ,-

FEHÉRBOR – PANNONHALMA

CSERI IRSAI 2017

Gyönyörű reduktív bor Pannonhalmáról, Cseri Norbert pincéjéből. Illatában bodza és rengeteg virág, ízében csodás muskotály és a szőlő elsődleges aromái köszönnek vissza. Nagyon jó inni!

450,-

CSERI ARCHEUS CUVÉE 2015

Akár egy népmesében. Cseri Norbert kertészként dolgozott a Pannonhalmi Apátságnak. Egy hirtelen megvilágosodásnak köszönhetően Norbi bekopogott az Apátsági Borászat főborászának ajtaján azzal, hogy ő bizony borász szeretne lenni. Az lett. A rajnai, pinot blanc, tramini, sauvignon blanc házasítás a 1,2 – 1,5 kg-os tőketerhelésnek köszönhetően szép „alapborrá” vált. 

510,-

FEHÉRBOR – ZALA

BUSSAY SZÜRKEBARÁT 2015

Dr. Bussay László, 2014-ig háziorvosként praktizáló zalai borász, a borisszák egyik első számú példaképe, sajnos már nincs közöttünk. Legendás borai azonban továbbra is velünk élnek, hisz a borászatot a ’Doki’ lányai, Dóri és Bianka viszik tovább. Az „egy tőke adjon egy üveg szép bort” filozófia, az 500 és 1000 literes tölgyfahordók használata, a déli kitettségű szőlőkkel különlegesen jól iható, nagy testű, olajos, „bussays” borokat eredményez.

680,-

FEHÉRBOR – DÉLVIDÉK

DUKAY-SAGMEISTER SZIGETI FURMINT 2015

A Szerémség évszázadokig Magyarország első számú borvidéke volt. Sagmeister Ernő és Dukay Krisztián a természetes borászkodás hívei, ezért a gyomirtót, az enzimeket, a fajélesztőt, a tápsót, s más adalékanyagokat csak hírből ismerik. A Kányás-, Dévás- és Kő dűlők termésének házasításából származó bor spontán erjedt, rövid ideig történő héjon tartás és fahordós érlelés után minimális kén felhasználásával került palackba.

790,-

VÖRÖSBOR – EGER

HEGYI-KALÓ PINCE ÖRÖKSÉGÜL 2011

A megosztó bor. Egyik nap a borász kollegák kollektíven csóválják fejüket az egri borok kóstolóján mondván, hogy: – Valami nem oké ezzel a borral. Másnap egy Michelin-csillagos étterem s a Pincészet londoni kereskedője is rendel ugyanabból a tételből. Mi úgy látjuk, hogy ez a 25% Turánnal megbolondított Kékfrankos csodás bor, illatban és ízben is rendkívül izgalmas, Kaló Julcsi és Hegyi Ádám értő kézzel és nagy szívvel nyúltak hozzá a Kaló Imrétől kapott örökséghez.

1 050 ,-

HEGYI-KALÓ SZEPTEMBER HÉT 2016

No, ha van olyan bor, amit kóstolva örökre megjegyzünk egy illatvilágot, akkor ez Hegyi Ádám és Kaló Julcsi Szeptember 7 nevű bora. A végtelenül komplex, fűszeres-virágos illatok hátterében egy Kékfrankos – Turán – Medina házasítás áll. Nem más ez, mint szerelembor. Julcsi és Ádám ugyanis épp szeptember 7-én ismerkedtek meg egymással :-))

510 ,-

ATTILA BIRTOKBOR 2012

2016 karácsonyán a Monacoi Nagyherceg privát karácsonyi partiján az Attila Birtokbort alkotó négy fajtából készült Attila borokat (Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah) töltötték a baráti vendégsereg poharaiba :-)) A Kaló Imre tanításai alapján elinduló borász borai nem csak Magyarország legjobb éttermeibe jutnak el, de tokiói luxus éttermekben is megtalálhatók. Brutál finom!!!

1090 ,-

BESENYEI BIKAVÉR 2011

Bizonyos szempontból ez a 2011-es évjáratú Besenyei Bikavér emelkedett ki a 2018-as Eger-Szekszárd Bikavér párbaj rendezvényről. A nagy és bejáratott márkák mellett ott tündökölt ez a spontán erjesztésű, több éves fahordós- és palackos érlelésen is átesett, lágy, de mégis férfias Bikavér. A Kékfrankos alapú borban Cabernet Sauvignon, Merlot és Kadarka is helyet kapott.

750 ,-

ORSOLYA SANGVIOESE 2016

A Saugvioese szőlőfajta adja a legnagyobb toszkán borokat, mint pl. a Chianti  a Brunello di Montalcino, vagy akár a szupertoszkánok (pl. Tignatello). Ha megkóstolod Tarnóczi Zoli borát, megtudod, hogy érzi magát a fajta a Kárpát-medencében. 2017 őszén a Grund csapata a borász otthonában tesztelte a fajtából készült borokat.

1 140 ,-

ORSOLYA HETEDHÉT 2017

Turcsek Orsi és Tarnóczi Zoli már egy évtizeddel ezelőtt is csodás vörös házasításokkal rukkolt elő. Ez a spontán erjesztésű sík-hegyi merlot – pinot noir cuvéé izgalmas, könnyű és játékos; pont mint a bor cimkéje, amelyet Orsi és Zoli gyermekei alkottak. Ha egyszer már kikészültél a széthordózott nagy testű bordóiktól, ez a tétel visszavezethet a “trú” vörösborok világába.

520 ,-

VÖRÖSBOR – VILLÁNY

IPACS-SZABÓ NÁSZÚT HELYETT 2015

“A család nagy örömére a nászútra félrerakott összegből vettem ezt a szőlőt: “muszáj volt első látásra szerelem” – szól a hátcímke és valóban!  Íme a villányi bor, melyre már régóta vártunk. Nincs túltolva. Van gyümölcs illatban és ízben. Van tannin, de nem sok. Van alkohol, de nem magas. Van hordófűszer, de a legjobb fajtából. Egyensúlyos, szép bor nagyon jó inni!

1250 ,-

MALATINSZKY TELIVÉR 2011

Mennyire jó lehet úgy nekiindulni bármely szakma elsajátításának, ha a legjobb mesterektől tanulhatunk, s hatásuk oly erős és jó irányba ható, hogy esélyünk sincs letérni a helyes útról! Ez történt Malatinszky Csabával is, aki borász pályája kezdetén a világhírű francia borvidéken, Medocban “fertőződött” meg. A Telivér organikus bor, egy nagy évjárat nagyon szép Cabernet Franc – Merlot (70-30%) házasítása a Kövesföld-dűlőből, 500 literes hordókból érkezett.

620 ,-

VÖRÖSBOR – ETYEK-BUDA

SZENTESI PINOT NOIR 2014

 A világ első számú borvidéke Burgundia, ahol gyakorlatilag csak Pinot Noirból készítenek nagy bort. Szentesi Józsi első nemzetközi boros élményeit Burgundiának köszönheti, így adott volt, hogy meg kell ismerni a fajtát. Íme egy nehéz évjárat szép bora!

790 ,-

VARISZKUSZ BLUES A KEDVEM 2016

Bácsi Zoli első forgalomba kerülő vörösbora érdekes karriert fut be. Mindössze pár helyen tartják az országban, de köztük olyanok, mint a Textúra, a Fricska vagy a Másik bolt. A bor Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Kékfrankos házasítása, 15 (!) hónapig erjedt használt tokaji hordókban. Bőrös-gombás-avaros-animális jegyeket mutat, s ezzel sokkal inkább emlékeztet a Piemonte környéki Nebbiolo szőlőfajtából készített olasz borokra.

950 ,-

VÖRÖSBOR – TOLNA

GRÁL BORPINCE PELZBERG KÉKFRANKOS 2016

Mucsi Zalán borász barátunk nagyon jól érzi Magyarország legfontosabb kékszőlő fajtáját, a Kékfrankost! A 2012-es évjáratú frankosa 2015-ben elnyerte az ország legjobb Kékfrankosa megtisztelő címet. A 2016-os évjárat pedig méltó lesz az elődökhöz.  S mindezt teszi Zalán egy elfeledett borvidéken, úgyhogy óriási respekt neki!

1.100 ,-

VÖRÖSBOR – SOPRON

RÁSPI ZWEIGELT 2013

Adott egy magyar lány, aki Ruszton, az Osztrák Borakadémia végzős hallgatója. Álmodott egy merészet és bevásárolt néhány 100-200 USD közötti bordeaux-i nagy vörösből és csibészségként becsempészett közéjük két kakukktojást; többek közt egy 2007-es Ráspi Zweigelt válogatást. A 15 szakértőből álló teszt csapat pedig egyhangúlag a Ráspi bort hozta ki győztesként! A Ráspi Zweigelt már bő 10 éve fogalom a kézműves borok világában, érdemes megkóstolni!

930 ,-

VÖRÖSBOR – MÁTRA

LOSONCI BÁLINT PINOT NOIR 2017

 

Bitang jó történet arról, amikor a borász felfigyel egy hirdetésre, amiben kollégája megvételre ajánl fel egy területet, mert elege lett abból, hogy “nem tudott eleget termelni”. Bálint másnap délelőtt már kint volt a szőlőben és ki is bérelte azt. Ezen terület különleges svájci klónjának Pinot Noirja adja ezt a csodaszép csipkebogyós-málnás illattal és ízzel rendelkező bort.

690 ,-

KEREKES KÉKFRANKOS 2015

A Kerekes család gyöngyöstarjáni présháza már 250 éve áll a család szolgálatában, de 2011 óta igazán szép tételek kerülnek ki Kerekes Tomi gondozásában. A Csipkés-dűlőből származó Kékfrankosban piros bogyós gyümölcsök és fűszerek, szolíd tannin, alacsony alkohol, mind-mind arra ösztökélnek, hogy az első pohár bort egy második kövesse.

590 ,-

CENTURIO ÖSSZETETT 2016

Ludányi Balázs a Mátrában bő tíz évvel ezelőtt kezdődő borforradalom egyik jeles képviselője, a mátrai fiatal borász generáció oszlopos tagja. Nem erőből, hanem eleganciából dolgozik, mindenben az egyensúlyt és a termőhelyet keresi és egyre gyakrabban – ahogy ebben a Kékfrankos – Cabernet Franc házasításban – meg is találja.

660 ,-

VÖRÖSBOR – BALATON

KISLAKI VITÉZ CABERNET SAUVIGNON 2016

A dél-balatoni spontán erjesztésű, gyümölcsre hangolt, de tartalmas vörösborok archetípusa ez a tétel. Ehhez a jóivású, szép vöröshöz egyaránt kellett a Vitáz-dűlő meszes talaja, a durván másfél kilós hozamra belőtt ültetvény, a megfelelő pillanatban végzett szüret és egy vagány borász, akit úgy hívnak: Légli Géza.

590 ,-

VÖRÖSBOR – SZEKSZÁRD

HALMOSI ÓVÖRÖS

Halmosi József az a szekszárdi borász, aki gyerekkora óta szőlőt művel és következetesen kitart a hagyományos szőlőművelés- és feldolgozás mellett még akkor is, ha a szakma erre felvonja szemöldökét. Az eredmények azonban magukért beszélnek: 2009-es évjáratú Merlotja Bordeauxban aranyérmet nyert. Az Óvörösben a 40% Merlot mellett 50% Kékfrankos és 10% Kadarka kapott még helyet.

590 ,-

HALMOSI KADARKA

Halmosi József szekszárdi borász még vállalja azt a jó értelemben vett őrültséget, hogy a komplex szerkezet elérése érdekében a színlevet még forrás után is együtt tartja a törköllyel, s letakart állapotban akár 3-4 hétig is tovább érlelje. Ez az ősi módszer (amit egyébként nagyapáink még szőlőlevéllel és sárral tapasztással értek el!!!) valamint az organikus művelés egy csodaszép Kadarkát eredményezett.

700 ,-

MAGYAR BOROK A HATÁRON TÚLRÓL

BALLA GÉZA KADARKA 2016

Hogy hívják a marosvásárhelyi szőlészeti és borászati tanszék vezetőjét? Balla Gézának. Mely borásznak van a világon a legnagyobb Kadarka ültetvénye? Balla Gézának. Mely fajta szolgáltatja az alapanyagát Európa méltán híres természetes édes vörösborának? A Kadarka. Egyszóval: a ménesi Kadarkát illik megismerni!

690 ,-

MAURER OSZKÁR BIRTOKBOR 2015

 

Miből áll Oszkár birtokbora? Kékfrankos – Merlot – Cabernet Sauvignon szőlőfajták házasításából. De valójában sokkal többről. Biotermesztés szabályai szerint termesztett szőlő, minimális beavatkozás a borok életébe, spontán erjesztés, s mindez a közel 500 millió éves Tarcal-hegyen (Szerbia), a Duna közvetlen közelében. Nem véletlen állt Oszkár mellé az egyik legelismertebb női Master of Wine, Isabelle Legeron is.

620 ,-

HENGERICS PÉTER KÉKFRANKOS 2015

 

Komáromtól északra úgy 15-20 km-re, Kővágó település határában található Hengerics Péter pincészete. Péter napközben egy magyar nyelvű gimnáziumban tesit oktat, munka után viszont szőlőben dolgozik és bort készít. Nem is akármilyet! Kékfrankosának szépsége és egyensúlya óriási élmény a természetes borok kedvelőinek.

930 ,-

ROZÉBOROK

FRITTMANN KÉKFRANKOS ROZÉ

Könnyed, alacsony alkoholtartalmú rozébor Soltvadkertről. Az egykori arany háromszögből mára kiváló minőségű tartályos erjesztésű borok érkeznek, gyümölcsökkel, fűszerekkel és szép savakkal.

380 ,-

OSZVALD KÉKFRANKOS ROZÉ 2017

Egyszerű, szórakoztató rozé a nyári napokra – szódával vagy anélkül, de mindeképpen jól behűtve fogyasztandó. Epres hangulat és enyhe széndioxid teszi teljessé és érdekessé a kortyot.

350 ,-

PÁLFFY PINOT NOIR ROZÉ 2017

Pálffy Gyula rozéja nem tudja megtagadni Európa egyik legjobb termőhelye, a Káli-medence adottságait. A Köveskálhoz tartozó Fekete-hegy és Mező-Mál dűlők Pinot Noir-jából készült rozéban a spontán erjesztésnek köszönhető, mindenféle mesterkéltségtől mentes illatok és a terroir által vezérelt mineralitás fedezhetők fel.

430,-

ORSOLYA ROZÉ MERLOT 2016

Tarnóczi Zoli a rozé műfajában sem tagadja meg önmagát és hitvallását: az egri Sík-hegyről származó Merlot fürtök leve spontán erjedt és acéltartályban érlelődött egészen a palackozásig. A tutti-frutti illatjegyei és az alacsony alkohol tartalom itt felejtősek, ellenben málna, szamóca, finom fűszeresség és 13%-os alkohol teszi emlékezetessé a kortyot.

480,-

GRASSALKOVICH GAMAY ROZÉ 2016

A Barta Károly birtokáról származó rozé több szempontból is egyedi a hazai rozé választékban. Egyrészt alapját az a Gamay szőlőfajta adja, ami a világ első számú gyümölcsborának, a burgundiai Beaujolais Nouveau-nak (azaz a Bozsolének) is alapja. Másrészt: ki látott még olyat, hogy egy rozé bort érdemes bontás előtt egy ideig palackban érlelni? Márpedig a Gamay rozé épp így mutatja legszebb formáját.

440,-

SZENTESI MANDULA RAJNAI RIZLING 2015 BRUT

 Egy klasszikus francia iskolát követő, tradícionális módszerrel készített pezsgő attól a Szentesi Józsitól, akinek pezsgő üzemében a magyar borászok színe-java készítteti pezsgőit. A 15 hónapos finom seprőn tartás mély és kifinomult aromákkal ajándékozza meg ezt a pezsgőt. Pohárral is nyugodtan fogyasztható!

1090,-

SÖRÖK, PÁRLATOK

SOPRONI

 

690,-   420,-

AFFLIGEM

880,-   530,-

HEINEKEN

820,-   510,-

KRUSOVICE

720,-   430,-

BARNA KRUSOVICE

720,-   430,-

EDELWEISS

(búza)

880,-   530,-

STRONGBOW 

(almás cider)

730,-   450,-

MORT SUBITE

(belga meggysör)

880,-   440,-(2,5dl)

SOPRONI IPA

720,-   430,-

A HÁZ PÁLINKÁI

Gyulai Alma Pálinka

40%

980 ,-

Gyulai Birs Pálinka

40%

1 200 ,-

Gyulai Kajszibarack Pálinka

40 %

980 ,-

Gyulai Szilva Pálinka

40 %

980 ,-

Gyulai Törkölypálinka

40 %

980 ,-

Gyulai Vilmoskörte Pálinka 

40 %

1 200 ,-

Gyulai Bodzavirág

42 %

1 200 ,-

Gyulai Mézlikőr

24 % (pálinka alapú likőr)

980 ,-

Gyulai Mélyvíz Kajszi

60 %

830 ,-

Gyulai Mélyvíz Vilmos

60 %

1 380 ,-

Gyulai Mélyvíz Kajszi

60 %

830 ,-

Savanya barack

50 %

1020 ,-

Savanya szilva

50 %

1020 ,-

1Csepp Vegyes pálinka

50 %

800 ,-

1Csepp Birs 

40 %

1 680 ,-

1Csepp Fekete Cseresznye Málna

40 %

1 880 ,-

1Csepp Fekete Ribiszke

40 %

1 880 ,-

1Csepp Kékfrankos Szőlő

40 %

1 380 ,-

1Csepp Packhams Körte

40 %

1 200 ,-

1Csepp Sárgabarack

40 %

1 380 ,-

1Csepp Vadalma

40 %

1 380 ,-

1Csepp Vadcsepp

40 %

2 480 ,-

Árpád Bársony Birs

40 %

1 480 ,-

Árpád Faeper

40 %

1 480 ,-

Árpád Generáció 

(birs, szilva, szőlő cuveé)

40 %

1 100 ,-

Csalló Galagonya

42 %

1 480 ,-

Csalló Som

42 %

1 480 ,-

Csalló Sörpárlat

42 %

1 380 ,-

Norbilis Forte Irsai

55 %

980 ,-

Norbilis Forte Szilva

55 %

980 ,-

RUMOK

EL DORADO

Guyana. 12 éves . 40 %

1 440 ,-

DIPLOMATICO EXCLUSIVA

 

1 450, 

DICTADOR 12

Kolumbia . 12 éves . 40 %

1 440 ,-

PLANTATION PERU

 

1 720 ,-

WHISKY

JAMESON

Írország . háromszor lepárolt

990 ,-

BRUICHLADDICH  CLASSIC LADDIE

Skócia, Islay . 10 éves . Single Malt

1 640 ,-

TALISKER

Skócia, Skye . 10 éves . Single Malt

1 440 ,-

NIKKA ALL MALT

Japán . 40% . Blended

1 440 ,-

NIKKA COFFEE MALT

Japán . 40% .

1 790 ,-

GLENFIDDICH

Skócia . 12 éves . single malt

1 640 ,-

BULLEIT RYE

USA, Indiana . rozs whisky

1 240 ,-

BUSHMILLS

Írország, Antrim . háromszor lepárolt

1050 ,-

Knob Creek

USA, Kentucky. 50 % . Bourbon

1 920 ,-

JACK DANIEL’S

USA, Tennessee

990 ,-

JIM BEAM

USA, Kentucky . bourbon

970 ,-

JOHNNY WALKER BLACK LABEL

Skócia, Edinburgh . 12 éves . blended

1240 ,-

BALLANTINE’S

Skócia, Dunbarton . blended

930 ,-

GRANT’S

Skócia . blended

850 ,-

MONKEY SHOULDER

Skócia . blended

1440 ,-

TULLAMORE DEW

Írország . háromszor lepárolt

990 ,-

THE ARRAN MALT

skót, sinlge malt, 10 éves

1 790 ,-

BALBLAIR ’91

harmadik kiadás, 27 éves

3 600 ,-

CHIVAS REGAL

skót, blended, 12 éves

1 050 ,-

GLENGOYNE

skót, sinle malt, 10 éves

2 150 ,-

KOVAL MILLETT

single barrel, Minnesota

1 790 ,-

MAKERS MARK

bourbon, Kentucky

1 440 ,-

SPRINGBANK

single malt, 15 éves,skót

2 450 ,-

TELLING SMALL BATCH

ír, blended, limitált kiadás

980 ,-

Vodkák

RUSSIAN STANDARD

940,-

RUSSIAN STANDARD PLATINUM

1 030 ,-

RUSSIAN STANDARD IMPERIA

1 680 ,-

BELUGA

1 540 ,-

ABSOLUT

880 ,-

GIN

HENDRICK’S

1 440 ,-

BOMBAY SAPPHIRE

1.050 ,-

TANQUERAY

1 240 ,-

BEEFEATER

880 ,-

BOLS SILVER TOP

860 ,-

KOKTÉLOK

MOJITO

fehér rum, lime, menta, szóda

1470 ,-

Charlie’s Cheescake

Southern Comfort 4cl, vaníliás cukorszirup 2cl,narancslé 1,5 dl

1470 ,-

Riserva Sour

Unicum Riserva 4cl, fél citrom, fél narancs, 3cl cukorszirup

1620 ,-

Cherry Wonder

Bacardi Superior 4cl, Mort Subite csapolt 1 dl, fél lime, 2cl cukorszirup

1470 ,-

Rise of Hope

Bacardi Superior 4cl, Triple Sec 2cl, mangó szirup 2cl, fél lime, 7up

1580 ,-

APEROL SPRITZ

aperol likőr, prosecco, szóda

1310 ,-

LONG ISLAND ICED TEA

vodka, fehér rum, tequila, gin, triple sec, kóla

2170 ,-

SEX ON THE BEACH

vodka, baracklikőr, narancslé, áfonyalé

1550 ,-

PINA COLADA

fehér rum, ananászlé, kókuszszirup

1470 ,-

TEQUILA SUNRISE

tequila, narancslé, gránátalmaszirup

1580 ,-

MAI TAI

barna rum, gold rum, triple sec, mandulaszirup, ananászlé, narancslé, lime

2170 ,-

BAHAMA MAMA

fehér rum, gold rum, barna rum, kahlua, kókuszszirup, grenadine, narancslé

2130 ,-

ZOMBIE

fehér rum, barna rum, gold rum, cherry brandy, gránátalmaszirup, narancslé, ananászlé

2170 ,-

TRINIDAD ZOMBIE

fehér rum, 73%-os rum, gold rum, creme de cassis, angostura, narancslé, ananászlé, fahéj

2170 ,-

CAIPRINHA

cachaca, barna cukor, lime

1250 ,-

B 52

kahlua, Bailey’s, triple sec, 73%-os rum

1250 ,-

COSMOPOLITAN

vodka, triple sec, áfonyalé, lime

1470 ,-

MOSCOW MULE

vodka, gyömbérsör, lime, uborka

1550 ,-